2017. június 10., szombat

Kerstin Gier - Az ​álmok első könyve (Silber-trilógia 1.) - Edina kritikája

Szép napot kívánok minden olvasónak! Itt az új kritika. Mivel mostanában elég sok könyvmolyképzős könyvet olvasok, a Silber-trilógiára esett a választásom. Olvastam, és szerencsére birtokomban is van mind a két rész, úgy csiripelték a könyvmolyok, hogy év vége felé már olvashatjuk a harmadik részt is.

Alapadatok a könyvről:

Írta: Kerstin Gier
Címe: Az ​álmok első könyve (Silber-trilógia 1.)
Kiadta:  Könyvmolyképző kiadó
Első kiadás?: 2015
Hány oldal?: 326
Fülszöveg: Ez ​vajon tényleg lehetséges?
Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.
Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…

„Egy lányregény, amit akár 35 évesen is élvezhetünk. És akinél túl gyorsan elrepült ez a négyszáz oldal, annak üzenem: két további kötet van előkészületben.” – Karin Wehrheim, SWRI


„Vicces, izgalmas és romantikus… mi mást akarhat egy nő?!” – Anja S.


Nagyon sokat tanakodtunk Renikével, hogy elolvassuk vagy ne, mégsem tudtunk ellenállni. A borítók kicsit érdekesek, de nekem személy szerint nagyon tetszenek.


„ Mi lenne, ha aludnál,
 És amíg alszol,
Álmodnál, 
És mi lenne, ha
Álmodban a 
Mennyországba eljutnál,
S ott tépnél egy szál virágot,
különös, csodás virágot,
És mi lenne, ha
Felébredve,
ott lenne épp a kezedbe’?
Mondd, mi lenne akkor? ”

Nagyon szuper, fantasztikus, csodálatos (és még ragozhatnám) történet, kicsit magamra is ismertem Livben. Egy fiatal tini, Liv, aki eszes, vagány, bátor és nem ismer határokat. Családjával Angliába költözik, húgával új iskolába mennek, ahol új barátokat szereznek. Nagyon gyakran költözködnek, úgyhogy ez már nem jelent problémát. Ezekkel a menő angliai haverokkal még az álmaiban is találkozik. Az álmaiban? Ez most komoly? Én sem akartam elhinni. Csőstül jönnek az egyre hihetetlenebb dolgok, szekta tag lesz, családi problémák közepette találja magát, iskolai bálra megy.

„Az otthon ott van, ahol a könyveid vannak.“

Kedvenc szereplőim Mia, aki Liv húga, Lottie aki vigyáz a két lányra és a kutya, na hát azt a kis dögöt is imádtam. Grayson, aki a Liv anyjának barátjának a fia is, nagyon nagy helyet foglalt el a szívemben olvasás közben. A másik pasi Henry, ő meg a barna herceg.
Liv kegyetlen nagy beszólásai nálam mindent vittek. Olyan húzásokat csinált, hogy tátva maradt a szám. A könyv háromnegyedét kb. végigröhögtem. Szuper, hogy mindenki be tud lépni a saját álmába és azt csinál amit akar. Oda megyek ahová akarok, csak az ajtóőrök eszén kell túljárnom. Démonok is vannak, úgyhogy több műfaj keveredik. Kialakul a szerelem is, végigkísérhetjük a szerelmi szálat.

„Hirtelen a napnál is világosabb volt: ha a végére akarok járni ezeknek a titokzatos álmoknak, ki kell nyitnom. És be kell mennem rajta. 
Ha lenne hozzá bátorságom. „

A második részt is mindenképp ajánlom elolvasni, nagy bűn lenne kihagyni. Ha valakinek nem tetszik a borító olvasás után rájön miért pont ezek a dolgok szerepelnek rajta. Talán meg azok a karakterek is szerethetőek ebben a könyvben akik gonoszak, mert kitudja miért ilyenek és ki áll a hátuk mögött.


És azt mondják, az élet álom: nem az; 
nem álom csupán. Az álom az élet része. 
Egy zavaros rész, melyben az arc és a lét 
összeakaszkodó, sűrű fonadék (…)

Köszönöm, hogy velem tartottatok és, hogy benéztetek az oldalra. Nemsokára jövök a következő kritikával,ami szintén egy trilógia első részéről fog szólni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése